FAQ

BESTÄLLNING OCH LEVERANS


VILKA BESTÄMMELSER OCH VILLKOR GÄLLER ERA KAMPANJER?

Tyvärr kan vi inte informera dig i förväg om prissänkningar eller återbetala en eventuell prisskillnad när du har lagt din beställning.

Close
An Item GARANTERAR NI LEVERANS NÄSTA DAG I HELA LANDET? is missing from my order?

Vi strävar efter att leverera nästa dag om beställningen är lagd innan klockan 12:00, men kan tyvärr inte garantera det.

Close
VILKET FRAKTFÖRETAG ANLITAR NI?

Vi anlitar Posten för leverans av paket till privatmarknaden.

Close
HUR SPÅRAR JAG MITT PAKET?

Om ditt paket mot förmodan inte kommer inom en vecka är du välkommen att kontakta kundtjänst på +46 878 100 10 för att få information om ditt paketnummer.

Close
VAD SKA JAG GÖRA OM DET SAKNAS EN VARA I MIN LEVERANS?

Ibland kan vi inte skicka allt du har beställt samtidigt. Om din beställning har dellevererats står det på följesedeln vilka varor som är med i det aktuella paketet.

Kom ihåg att kontrollera att ingenting saknas på följesedeln till varje paket.

Om något saknas kontaktar du vår kundtjänst på telefon: +46 878 100 10.

Close

RETURER


KAN JAG SKICKA TILLBAKA EN VARA SOM JAG HAR KÖPT I ER WEBBSHOP OM JAG ÅNGRAR MIG?

Enligt köplagen har du 14 dagars returrätt på varor du har köpt på nätet. Detta gäller naturligtvis även hos oss. Observera att varan måste ligga i sin originalförpackning och att förpackningen ska vara i oöppnat och säljbart skick. Du får själv stå för fraktkostnaden när du skickar tillbaka en vara till oss.

Close
HUR FÅR JAG TILLBAKA MINA PENGAR?

Återbetalningen görs till samma kreditkort som användes när varan köptes.
Du får en bekräftelse via e-post och pengarna sätts in på ditt konto inom 5 arbetsdagar.

Close
HAR NI FÅTT DE VAROR SOM JAG RETURNERADE?

Så snart dina returnerade varor är registrerade på vårt lager skickar vi ett e-postmeddelande till dig.

Om du mot förmodan inte har hört något från oss inom tio arbetsdagar kontaktar du vår kundtjänst på telefon: +45 86 11 99 02.

Om du har ett kollinummer på ditt returpaket ber vi dig ha det till hands när du kontaktar oss.

Close
KONTAKTEN PÅ MIN STYLER ÄR TRASIG. SKA JAG RETURNERA DEN?

Vi har inga reservdelar och kan därför inte heller byta eller laga en trasig kontakt. Om du vill kan du kontakta en elektriker för att få en bedömning av om det är värt att byta kontakten. Kom ihåg att garantin upphör om du anlitar tredje part för att reparera varan

Close
MIN STYLER PIPER HELA TIDEN OCH BLIR INTE VARM. VAD SKA JAG GÖRA?

De ovanstående symtomen är vanligen kopplade till en funktion som finns på ghd IV styler – det så kallade Shiver-läget. Syftet med funktionen är att förhindra eventuella elfel som kan uppstå vid kondens. Kondens kan uppstå om stylern förvaras kallt. Om den invändiga temperaturen i stylern är under 8 °C kommer stylern inte att starta och värmas upp. Om du har det här problemet gör du följande:

• Se till att stylern är avstängd och att kontakten inte sitter i vägguttaget.
• Lägg stylern i en torr handduk och lägg den på en halvvarm plats, gärna nära ett element – men inte på elementet.*
• Låt stylern värmas upp gradvis till rumstemperatur. Detta kan ta allt från 20 till 90 minuter beroende på hur kall den var från början.
• Ta bort handduken och använd stylern som vanligt.

För att förhindra att stylern hamnar i Shiver-läge ska du:

• förvara stylern i ett uppvärmt rum
• undvika att lägga stylern på en kall yta eller i bagaget till bilen
• alltid förvara stylern på en välisolerad plats, särskilt under vintermånaderna. En värmetålig väska från ghd (finns i ghd:s webbshop) är en bra lösning.

* Tillför ALDRIG direkt värme till stylern och lägg den inte på en varm yta, till exempel ett element.

Close
KAN JAG FÅ TAG PÅ RESERVDELAR TILL MIN STYLER?

Vi har inga reservdelar till våra stylers. Om du vill göra en reklamation och garantitiden inte har gått ut skickar du din styler till oss. Om reklamationen godkänns skickar vi en ny styler till dig.

 

* Om din styler har gått sönder men garantitiden har gått ut kan du eventuellt låta en kvalificerad elektriker reparera den. Men ghd samarbetar inte med någon elektriker och kan därför inte heller rekommendera någon.

Close
KAN JAG FÅ TAG PÅ RESERVDELAR TILL MIN STYLER?

Tyvärr kan vi inte ge dig en styler medan din gamla testas av oss, men vi gör allt för att snabbt kunna skicka en ny styler till dig – eller skicka tillbaka din gamla om vi inte hittar något fel på den. Detta ska ske inom 14 arbetsdagar efter att din styler kommit fram till oss.

Close

PRODUKTVÅRD


How d HUR SKA JAG FÖRVARA SLADDEN TILL MIN STYLER?o I look after the cord on my styler?

När stylern har svalnat, viker du sladden på samma sätt som den låg i originalförpackningen. Undvik att linda sladden runt handen eller runt själva stylern och häng inte upp stylern i sladden. Mer information finns på sidan med Skötselråd.

Close
HUR RENGÖR JAG MIN STYLER?

Se till att stylern är avstängd och att den har svalnat. Torka av den med en fuktig, ren trasa för att avlägsna eventuella produktrester.

Close
HUR ANVÄNDER JAG MIN STYLER UTOMLANDS?

Stylern har universell spänning, vilket innebär att den automatiskt anpassar sig till det land du använder den i. I länder där EU-kontakt är standard kan du sätta kontakten direkt i uttaget. I länder med andra vägguttag behöver du en adapter.

Close

GARANTI


HUR LÄNGE GÄLLER MIN GARANTI?

Enligt köplagen har du som konsument 2 års garanti på elprodukter från ghd.

 

Inom denna period byter vi ut din produkt om garantin gäller. I utbyte får du ytterligare 2 års garanti på den nya produkten, så se till att spara kvittot. Om felet på din styler har uppstått efter felaktig användning gäller tyvärr inte garantin.

Close
FINNS DET NÅGRA UNDANTAG?

Ja, det finns situationer då garantin inte gäller.
 
Den gäller inte vid fel som har uppstått till följd av felaktig användning.

 

Dessutom täcker den inte oavsiktliga skador.

 

Garantin gäller inte om produkten har reparerats av tredje part, och vi kan inte hjälpa dig om du har köpt produkten från en icke godkänd återförsäljare. I det senare fallet kontaktar du återförsäljaren.

Close
HUR UTNYTTJAR JAG MIN GARANTI?

Du ska alltid spara inköpskvittot, eftersom garantin börjar gälla samma dag som du köper produkten. Om produkten visar sig vara defekt hittar du mer information i vår returpolicy.

Close

STYLERS


VAD ÄR SKILLNADEN PÅ STYLERS I ghd IV-serien OCH ghd V GOLD-serien?

Tekniken utvecklas – samma sak gäller designen. ghd V Gold-serien har förbättrade styleregenskaper – som ger dig ett strålande vackert, professionellt resultat.

Close
VAD ÄR PLATTORNA TILLVERKADE AV?

Både ghd IV-stylern och ghd V Gold-serien har plattor gjorda av aluminium. Det har vi valt eftersom det är ett material med kraftfulla värmeledande egenskaper – fyra gånger bättre än stål.

 

Under aluminiumplattan finns ett värmeelement av fin keramik, som snabbt värmer upp stylern.

 

Aluminiumplattorna har en avancerad beläggning som gör att plattorna glider lätt genom håret och gör det blankt och glänsande.

Close
HUR KOMMER DET SIG ATT ghd V GOLD-SERIEN ÄR SÅ LÄTT?

Vi har gjort ghd V Gold-serien lättare genom att förbättra och modernisera designen. Mängden material som används vid tillverkningen är mindre. Stylisterna berättar att de verkligen kan känna skillnad. Den är lättare att hantera och styla med – särskilt när man lockar.

Close
VILKEN VÄRMETEKNIK ANVÄNDS I ghd V GOLD-STYLERS?

ghd V Gold-serien har ghd:s avancerade keramiska värmeelement, men vi har optimerat värmeregleringen för bästa möjliga resultat. Flera stylister har berättat för oss att de verkligen är imponerade av vad de har lyckats skapa med hjälp av ghd V Gold-serien.

Close
VAD ÄR TEMPERATUREN PÅ ghd V GOLD CLASSIC STYLER?

ghd V Gold-serien är designad för att bli mellan 175 och 185 °C. På ghd anser vi att det är den optimala temperaturen för vår avancerade keramiska teknik. Det ger bättre resultat oavsett hårtyp, utan att skada håret.

Close
HAR MIN STYLER VILOLÄGE?

Säkerhet prioriteras högt på ghd. Därför är alla våra stylers utrustade med ett viloläge som gör att de stängs av automatiskt om de inte används på 30 minuter. Om stylern har gått i dvala behöver du bara stänga av och sätta på den igen för att kunna använda den igen.

Close
HUR FORT VÄRMS MIN STYLER UPP?

ghd V Gold-serien värms upp snabbt – på mindre än 30 sekunder, så nu slipper du långa väntetider. När stylern är varm hörs tre korta signaler. Sedan tänds logotypen, vilket betyder att stylern är klar.

Close
HUR LÅNG ÄR SLADDEN TILL STYLERN?

Alla stylers i ghd V Gold-serien har 2,7 meter lång sladd, vilket underlättar både i salongerna och hemma.

Close

ghd Eclipse®


VAD GÖR ghd ANNORLUNDA?

ghd eclipse® är den enda stylern med patenterad tri-zone teknologi. Den nya tri-zone teknologin™ garanterar en konstant och optimal temperatur, som ger en snabbare styling och resultat, och håller längre på alla hårtyper.


ghd eclipse® har plattor som lätt glider igenom håret, även på tjockt och krusigt hår, och ger en snabbare styling samt ett exceptionellt glansigt hår. Plattorna griper bättre tag om håret, vilket ger en bättre överföring av värme till håret.


Dessutom är yttersidan svalare än andra stylers, även efter långvarig användning. Det gör stylern mer användarvänlig och stylingen lättare.


ghd eclipse blir varm snabbare och klar för användning under 20 sekunder. Se mer om ghd eclipse.


Close
VAD ÄR FÖRDELEN MED ghd ECLIPSE?

Den levererar de absolut bästa styling-resultaten. Dessutom stylar den snabbare och lättare även i de mest utmanande hår. Allt detta uppnås utan att stylern har en högre temperatur.

Close
VAD ÄR TRI-ZONE TEKNOLOGI™?

Tri-zone teknologi™ ger ghd eclipse minst tre gånger så mycket styling power sammanräknat med andra stylers, eftersom den har tre känsliga sensorer i varje värmeplatta i jämförelse med de andra, som endast har en. Dessa sensorer reagerar omgående på en förändring i temperaturen för att säkrare ge en konstant och optimal styling-temperatur. Konstant värme gör styling lättare och levererar de bästa resultaten med endast en dragning, även i de mest utmanande håren.

 

Den optimala temperaturen för hårstyling är 185 oC oavsett hårtyp, men olika hårtyper absorberar olika mängder värme. medan fint hår endast absorberar lite värme från plattorna, absorberar ett kraftigare hår mer värme, vilket medför att plattorna mister temperaturen snabbare. Tri-zone teknologin registrerar även det minsta utslag i värmetapp och reagerar omgående med den korrekta mängden värme för att upprätthålla temperaturen på 185 oC.

Close
JAG TRODDE ATT STYLING MED EN HÖGRE TEMPERATUR GAV EN BÄTTRE STYLING?

Nej, det är inte sant. Den optimala temperaturen för värmeplattor är 185 oC och det är avgörande att upprätthålla den temperaturen under hela stylingen för att uppnå det bästa resultatet. Tri-zone ger en konstant och optimal temperatur på 185 oC under hela stylingen.

 

Stylers som är varmare än 195 oC kan förstöra fjällskiktet, göra håret torrt och lämnar håret "törstigt", så att det snabbt absorberar fukt från luften. Det gör att håret tappar formen och blir krusigt. Nyckeln till snyggt hår är att upprätthålla en konstant fuktighetsnivå i hårstrået. Det uppnår man genom värmeexponering i väldigt få dragningar, vilket kräver en konstant och optimal temperatur på 185 oC under stylingen.

Close
VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED KONSTANT VÄRME?

Värmestyling med en konstant temperatur på 185 oC gör att du kan styla med färre dragningar, vilket är bättre för håret. Det gör också att hårstrået bevarar fukten och lämnar varje hårstrå friskare och mer glansigt, och ger mer motstånd mot fukt. Stylingen kan hålla längre på det sättet.


Close
VARFÖR ÄR 185°c den optimala temperaturen för hårstyling?

Oavsett vetenskaplig forskning* kring effekterna av värmebehandling på hår, så går håret in i en så kallad ”övergångsfas” när det värmebehandlas. I denna fas kan håret formas (stylas) och bibehålla formen, även när det har svalnat.


Temperaturen för denna övergångsfas kan variera beroende på miljömässiga faktororer och hårets fuktinnehåll, men våra forskare har genom omfattande forskning funnit att 185 oC är den optimala temperaturen för att stylern ska uppnå de bästa resultaten genom färre dragningar.


Om man stylar håret med temperaturer under 185 oC kräver det oftast att stylern dras igenom håret många gånger för att uppnå ett bra resultat, vilket torkar ut håret mer än styling med en enkel dragning med en temperatur på 185 oC gör. Styling med temperaturer över 185 oC utsätter håret för onödig värme. Och vid tempereraturer över 215 oC börjar keratinproteinet i håret att smälta, vilket orsakar en definitiv skada på håret.


*Källa: The Advanced Experimental Medical Biology Journal 1977 p.329-334; a study by Mitchell and Feughelman published in the Textile Research Journal 1967; Biopolymers p371, 81, 2006 and The Science of Hair Care 2nd Ed 2005


Close
HUR KAN ghdECLIPSE REAGERA TILLRÄCKLIGT SNABBT PÅ EN DIFFERENS I TEMPERATUREN, NÄR DET ENDAST TAR SEKUNDER ATT FÖRA STYLERN IGENOM HÅRET?

Tri-zone teknologin™ använder tre känsliga sensorer som arbetar oberoende av varandra i varje värmeplatta. De registrerar det minsta värmetapp och reagerar direkt genom att justera värmen, även medan stylern förs igenom håret. 

Close
VARFÖR KAN MAN INTE JUSTERA VÄRMEN PÅ ghd ECLIPSE?

ghd eclipse® har inte en justerbar värmefunktion eftersom den är designad för att styla hår på 185 oC, som är den optimala temperaturen för hårstyling. Om en styler är för varm kan den orsaka permanenta skador på håret. Om den inte är tillräckligt varm, krävs det att den förs igenom håret många gånger för att uppnå ett bra resultat. Det är mer skadligt för håret än styling med en enkel dragning med en temperatur på 185 oC.


Close
VAD ÄR PRECISIONSPLATTOR?

ghd eclipse® har nya och förbättrade plattor jämfört med andra ghd stylers. De är utvecklade med hjälp av en ny process som säkrar att de är fullständigt platta. Därefter blir de precisionsbehandlade som ger en felfri och slät yta, som glider igenom håret även på krusigt hår.

 

Utöver det är plattorna annorlunda i jämförelse med andra ghd stylers. Plattorna på ghd eclipse® är böjda i mitten, vilket gör det möjligt att få ett bättre grepp i håret, så att det inte faller ut mellan plattorna under stylingen. Värmeelementen i plattorna är lite tunnare, vilket ger en ännu bättre värmeöverföring till håret. 

Close
HUR GÖR ghdECLIPSE® MITT HÅR MJUKARE OCH FRISKARE?

Friskt hår innehåller vatten. Styling med för hög eller låg temperatur kräver upprepande dragningar genom håret och kan göra håret torrt. När skadan är skedd och fjällskiktet har förstörts leder det till en ojämn håryta, vilket ger ett slitet utseende. Styling med ghd eclipse® med en optimal temperatur på 185 oC hjälper till att bibehålla den korrekta fuktnivån i håret genom att det stylas med färre dragningar och efterlämnar håret mjukare och friskare. Dessutom gör precisionsplattorna fjällskiktet plattare under stylingen och ger ett sunt och mer friskt utseende. 

Close
VAD MENAS MED ATT ghd ECLIPSE® HAR EN SVALARE YTTERSIDA?

ghd eclipse® har högteknologisk areogel isolering (som används inom flygindustrin) mellan stylerns värmeplattor och yttersidor. Det både kapslar in värmen omkring värmeplattorna och håller yttersidan svalare även efter långvarig användning (45 minuter), vilket gör stylingen lättare och mer behaglig. 

Close
KAN JAG UT OCH RESA MED ghd ECLIPSE® ?

Ja, ghd eclipse® har universal voltage, som innebär att den användas över hela världen. 

Close
KAN ghdECLIPSE® ANVÄNDAS I PERUKER, TOUPEER OCH EXTENSIONS?

Ja, ghd eclipse® kan användas i peruker, toupeer och extensions så längde de är gjorda av äkta människohår.

 

Close
KAN MAN ANVÄNDA KERATINBEHANDLINGAR MED ghd ECLIPSE®

Ja, vi har testat flera keratinbehandlingar med ghd eclipse® och har kommit fram till att den fungerar bättre än andra stylers som behandlingen är utformad för. 

Close
VAR KAN MAN KÖPA ghd ECLIPSE®?

ghd eclipse® kan köpas hos ledande salonger och på ghdhair.com

Close

MITT KONTO


VILKEN INFORMATION SPARAR NI?

Vi sparar information om din adress, din e-postadress och din beställningshistorik. Du kan ändra informationen när som helst.

Close
Will my peHANTERAS UPPGIFTERNA OM MIG PÅ ETT SÄKERT SÄTT? rsonal information be saved securely?

Ja, ditt konto är lösenordsskyddat, och vi använder dessutom den senaste krypteringstekniken. Du kan öka säkerheten ytterligare genom att byta lösenord. Det kan du göra så ofta du vill.

Obs! Även om du ändrar din e-postadress i kontoinformationen är ditt inloggnings-id fortfarande detsamma. Fortsätt därför att logga in med din ursprungliga e-postadress. Alla meddelanden kommer emellertid att skickas till din nya e-postadress.

Close
How doHUR GÖR JAG ÄNDRINGAR UNDER ”MITT KONTO”? I change the details stored in My Account?

Allt du behöver göra är att logga in via www.ghdhair.se och klicka på det fält som du vill ändra. Glöm inte att logga ut när du är klar, så att andra inte kan komma åt din personliga information.

Close

STYLING TIPS


KAN MAN BÅDE LOCKA OCH PLATTA HÅRET MED EN ghd GOLD CLASSIC STYLER?

Vår ghd V Gold Classic styler är designad för kreativ styling – för att vackra svall, vågor, lockar eller raka längder. Den rundade formen gör det lätt att locka håret och den flexibla sladden gör det lättare att hantera stylern vid kreativ styling. Flera stylister har berättat att eftersom stylern är så lätt är det enklare än någonsin att arbeta kreativt.

Close
VILKEN STYLER ÄR BÄST FÖR MIN HÅRTYP?

ghd V Gold Mini styler är idealisk för kortare frisyrer.

ghd IV styler och ghd V Gold Classic styler är idealiska för medellångt hår. De är perfekta för att skapa lockar och vågor eller släta ut håret.

ghd V Gold Max styler med sina breda plattor är idealisk för styling av långt och tjockt hår. Med den kan du styla större sektioner i taget.

Close

CUSTOMER CARE


How do I make a complaint?

We hope that you're pleased with your ghd purchase, and that you will not have any cause to complain. However, if you are unhappy with a product or service that you have received from ghd please contact our Customer Care (http://www.ghdhair.com/help) team so that we can start to rectify the situation.


If you have a complaint that we cannot resolve to your satisfaction you may refer it to the EU Online Dispute Resolution (ODR) platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/) although we are not obliged to participate in such proceedings.

Close